Sheppard – Geronimo (Cover by Fast Forward Music)

Fast Forward Music består av mig, Mikael Olsson, och Rickard Lindvall. I bandets primära uppsättning spelar jag gitarr samt sjunger medan Rickard spelar trummor.

För ungefär ett år sedan började vi lägga upp våra egna versioner av populära låtar på youtube. Anledningen till detta var i första hand för att träna oss själva i ljudproduktion som vi båda är väldigt intresserade av. Genom att göra dessa covers kunde vi spela in och mixa hur många låtar vi ville och samtidigt sprida vårt bands namn ute i den vida cyber-rymden.

I och med att vi gör detta för att lära oss har vi alltid gjort allting själva. På så vis tvingar vi oss själva till att utvecklas. Vi producerar, spelar in, mixar, mastrar och filmar alla våra videos själva. På vissa låtar tar vi in kompisar för att spela instrument vi själva inte bemästrar, men utöver det så görs allting av mig och Rickard.

Vem som gör vad i produktionen skiftar dock från låt till låt. På de flesta låtar spelar vi in varandra och turas om att sköta spakarna. Det beror också på vem som har tid. Om den ena har väldigt mycket att göra så kan den andra personen sköta större delen av efterarbetet så som mixning, mastring etc.