Åsikten & Baron P – Ordningen

Det hela är ett samarbete mellan en producent jag känt sedan kanske 3 år tillbaka, vi har alltid haft för oss små collab-projekt i form av att spela tillsammans, att jag rappat på något av hans projekt eller att han proddat någon låt bland andra till något av mina solo-projekt. Men det har alltid varit i form av impulsiva smågrejor. Den här våren frågade han om jag var sugen på att göra en ordentlig Collab EP tillsammans, det var bara att köra.

Texterna var skrivna under olika tillfällen sedan mitten på hösten 2014 och var även i vissa fall inte alls ämnade för det här projektet. Men när det blev klart att vi skulle genomföra detta så skrev jag klart några ofärdiga samt skrev några nya låtar specifikt för projektets skull.

Vi reccade alla vox till de 6 EP-spåren under två tillfällen i studion, en session på en lör från 00:00-08:00, sedan en till från 17:00-21:00 samma dag.

Vi använde två rumsmickar och en direktmick. Samt att vi använde oss av outboard-kompression redan vid realtidsinspelning så första kompressionen av vox:en blev en del av audion från start. Ett ”no turning back” läge, men det lät fett.

Mixningen skedde i Logic Pro X, även mastring. Tyvärr fick jag inte ta del av hela beatets multitrack så jag fick nöja mig med att mixa voxen passande till beatsen. Referensmaterial var Professor P & DJ Akilles senaste material (nästan alla verk).

Markus (Baron P) producerade hela EP:n med hjälp av ihopsamlade LP-skivor från den lokala LP-butiken vid slussen i Stockholm. Han använder sig av DAW:en FL.